Page 9 - AFYONKARAHİSAR
P. 9
ATSO
*“DİJİTALLEŞMENİN DIŞINDA KALAMAYIZ”
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Yeni Arayışlar Girişimi
Platformu, Helpmatik Akademi ve Kanal Ekonomi işbirliğinde,
video konferans aracılığıyla “KOBİ’ler Dijitalleşiyor Türkiye
Kazanıyor” başlıklı toplantı düzenlendi.
Toplantıda, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim
Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar ekonomisi
hakkında ayrıntılı bilgi verirken, Doğanlar Yatırım Holding
Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan ve Tempo Yönetim
Kurulu Başkanı Cemal Murat Akar, bilgi ve tecrübelerini
aktardı.
DİJİTALLEŞME HER SEKTÖRDE ÖNEMLİ
Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak tarafından yönetilen toplantıda ilk konuşmayı ATSO Yönetim Kurulu
Başkanı Hüsnü Serteser gerçekleştirdi. Serteser, “Dünyamız, 2020 yılının başından itibaren, yeni tip koronavirüs salgını
dolayısıyla daha önce alışık olmadığı gelişmelere, üretim yöntemlerine ve toplantı usullerine şahit oluyor. Bugün
düzenlenen toplantı gibi, bizim Meclis ve Yönetim Kurulu toplantılarımız, eğitimlerimiz, Meslek Komitelerimiz’in
toplantıları da video konferans yöntemiyle gerçekleştiriliyor. Odamız, bu süreçte TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi
almıştır. Bugünkü toplantının konusu olan dijitalleşme, her sektörde çok önemlidir. Bu son yaşanan pandemi sürecinin
de dijitalleşmeyi hızlandırdığını düşünüyorum. Biz de bunun dışında kalamayız. Bunun dışında kalırsak sistemin çok
dışında kalmış oluruz ve geride kalırız” dedi.
*GIDA SEKTÖRÜ ORTAK TOPLANTISI YAPILDI
Zafer Kalkınma Ajansı’nın Covid-19 Krizine Yanıt ve Dayanıklılık Projesi kapsamında Gıda Sektörü’ne yönelik olarak
Afyonkarahisar, Manisa, Uşak ve Kütahya’dan sektör temsilcilerinin katılımıyla video konferans aracılığıyla toplantı
düzenlendi.
Toplantıya ATSO 1. Meslek Komitesi’nden (Gıda
Toptancıları, Gıda Satıcıları) Mehmet Siper ve Fikret
Bicil, 2’nci Meslek Komitesi’nden (Un ve Unlu Mamul
Üreticileri) Burak Aşkın, 3’üncü Meslek Komitesi’nden
(Yem ve Yağ Üreticileri) Mustafa Ali Çelikten ve Sedat
Çiftçi, 4’üncü Meslek Komitesi’nden (Et ve Et Ürünleri
Satıcıları, İmalatçıları) Fatih Mühsürler, 21’inci Meslek
Komitesi’nden (Şekerleme ve İçecek) Serkan Ayhopa ile
25’inci Meslek Komitesi’nden (Oteller, Lokanta ve
Turizm Hizmetleri) Tolga Özsoy katıldı.
9